Inspiratie

Hier vind je een overzicht van lekkere recepten, tips en inspiratie. Deze recepten zijn makkelijk om te maken, en doordat we kiezen voor gezonde smaakmakers zijn ze een stuk beter dan de kant-en klaar varianten. De gerechten zijn niet alleen gezond vanwege de hoge hoeveelheid vitamines & mineralen, maar ook omdat ze vaak veel vezels en gezonde vetten bevatten. Vragen of suggesties? Stuur Diëtist en leefstijl een bericht, of vraag om een advies om je eigen recept gezonder te maken.

Artikelen

Recepten

recept shakshuka

Shakshuka

Maak lekkere en gezonde Shakshuka. Dit eenpansgerecht bestaat in het kort gezegd uit een basis van tomatensaus met daarin een een hoop fijngesneden groenten en eieren. Het leuke aan dit gerecht is dat je in dezelfde pan ook je eieren kookt.

 

recept nasi van bloemkoolrijst

Nasi van bloemkoolrijst

Het is even wennen, maar bloemkool kan je ook verwerken in een nasi-gerecht. Hoe dan? Je vervangt de rijst door gemalen bloemkool (oftewel Bloemkool-rijst). Hierdoor kom je makkelijke aan de nodige hoeveelheid groenten. Dit gerecht past overigens ook binnen een koolhydraat-arm dieet. Probeer het eens!

 

recept broccolisoep

Broccolisoep

Een gevulde soep kan prima als lunch. Doordat je groenten als basis gebruikt heb je gelijk veel groenten binnen. Het makkelijke van een soep is dat je een grote pan kan maken, en in delen kan opwarmen of kan invriezen.

 

recept courgette ricotta pannenkoekjes

Courgette ricotta pannenkoekjes

Deze pannenkoekjes zijn lekker als lunch, of als avondeten met een stukje vlees/vis ernaast. Doordat er maar een beetje bloem wordt gebruikt is het een koolhydraat-arm gerecht.

 

recept sla-wraps

Sla-wraps

Het klinkt vreemd, maar probeer het eens: Slawraps. Lekker als zomerse lunch, en je kan er eindeloos mee variëren.

 

recept gevulde courgette

Gevulde courgette

Gevulde courgette ziet er niet alleen leuk uit. Ze zijn makkelijk om te maken, en je kunt ze ook al eerder maken. Erg handig!

 

recept haver-noten repen

Haver-noten repen

Deze lekkere én gezonde repen zijn erg voedzaam door de vele vezels, dus ideaal als snack.

 

recept abrikozen-noten balletjes

Abrikozen-noten balletjes

Gezond snoepen kan wél. De volgende snoepballetjes bevatten maar een paar ingrediënten en zijn leuk om met de kids te maken.

 

recept Recept Havermoutmuffins

Recept Havermoutmuffins

Maak indruk met deze makkelijke en voedzame muffins.

 

recept feestelijke chocolade bananencake

Feestelijke chocolade bananencake

Deze variant van de traditionele bananencake is net wat minder gezond omdat er chocolade doorheen zit. Maar het moest dan ook een feestelijke variant worden!

 

Recept gevulde paprika

Recept gevulde paprika’s

Snij je paprika niet in stukjes door een gerecht, maar maak er een culinaire creatie van!

 

recept bananenbrood

Bananenbrood

Een gezonde én lekkere versie van bananenbrood

 

Verse pastasaus

Verse pastasaus

Maak zelf een makkelijke en verse pastasaus

 

 

Handige informatie: