Goede voornemens

Zo aan het begin van een nieuw jaar kun je er niet omheen; goede voornemens. Met stip op nummer één staan de voornemens die te maken hebben met het aannemen van een gezondere leefstijl, zoals gezonder eten, afvallen, meer bewegen. Heb jij dergelijke voornemens ook al weleens voorgenomen? Dan ben je niet de enige!

Goede voornemens volhouden

Hoe zorg jij er dit jaar voor dat je jouw goede voornemens ook echt volhoudt? Diëtist Zaltbommel wil je hierbij graag helpen en heeft alvast een aantal tips.

Doel voor ogen

Een nieuwe gewoonte aanleren is niet altijd even makkelijk. Wat helpt, is om je doel voor ogen te houden, dus wat wil je hier uiteindelijk mee bereiken? En dan niet alleen dat je wilt afvallen maar ook; wat levert dit mij op?

Kleine stappen

Het is goed om een doel te hebben, maar hou het realistisch. Zo is het niet haalbaar om in 1 maand 10 kg af te vallen, of om je hele voedingspatroon in 1 dag totaal te veranderen. Dit zou alleen maar voor teleurstelling zorgen, waardoor de kans groot is dat je afhaakt. Onthoud daarom:
Kleine veranderingen die langdurig én op lange termijn worden volgehouden kunnen grote gevolgen hebben voor je gewicht en gezondheid.

Maak het concreet

‘Ik wil gezonder eten’, is heel algemeen en onduidelijk. Stel jezelf de vraag; Wat wil ik veranderen en hoe ga ik ervoor zorgen dat dat ook lukt? Veel concreter is bijvoorbeeld; ‘Ik zet mijn wekker 10 minuten eerder en zorg dat ik iedere morgen ontbijt’.

Wees niet te streng voor jezelf

Zie een misstap (je hebt weer teveel gegeten, gesnoept, een week niet gesport) als een tijdelijke onderbreking van je plan en pak de draad weer op. Schuldgevoelens brengen je nergens, een positieve houding en goede moed brengt je veel verder.

Begeleiding door een diëtist!

Wil je dit keer je voornemens ook echt waarmaken, zonder teleurstelling of frustratie? Laat je dan begeleiden door de diëtist!
Diëtist Zaltbommel helpt je om realistische en haalbare doelen op te stellen, en in stapjes je doel te behalen. Tijdens de begeleiding krijg je inzicht in je gedrag/gewoonten, hulp bij je valkuilen/barrières, en wordt je gecoacht bij het volhouden.

Voor meer informatie of bij vragen neem contact op met Diëtist Zaltbommel.