Corona en Voeding

Er zijn de verschillende nieuwsberichten uitgebracht over Corona en Overgewicht. Ook verschijnen er op social media allerlei berichten, helaas vaak met onwaarheden (“val af en bescherm je Corona”) of met de bedoeling om je iets te laten kopen (“Geef je weerstand een boost tegen het Corona-virus”). Omdat er veel vragen worden gesteld over Corona en Voeding hebben we het een en ander voor je op een rijtje gezet.

Voeding inzetten als ‘wapen’

Allereerst; voeding heeft geen effect op je immuniteit! Immuniteit bouw je namelijk op door blootstelling aan de ziekteverwekker. Wel is het zo dat als je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, goed slaapt en beweegt, zorgt voor een goede weerstand. En met een goede weerstand is je lichaam beter bestand tegen ziekmakende bacteriën en virussen. Mocht je dan toch ziek worden, dan herstel je sneller.

Diëtist Zaltbommel over Corona en Voeding

Heb ik extra vitamines nodig?

Er zijn inderdaad voedingsstoffen (vitamines en mineralen) nodig om ons immuunsysteem optimaal te laten functioneren. Elke voedingsstof speelt op zijn manier een rol. Daarom kan je niet zeggen dat je door één bepaalde voedingsstof jouw immuunsysteem verbeterd. Wel zijn er groepen mensen die een verhoogde behoefte hebben aan bepaalde vitamines, voor een persoonlijk advies kan de diëtist je helpen.

Supplementen en je immuunsysteem.

Door meer vitamines te nemen krijg je geen hogere weerstand en ben je ook niet beter beschermd tegen ziekmakende bacteriën en virussen. Van sommige vitamines kan een teveel zelfs schadelijk zijn. Dus ga vooral niet massaal aan de supplementen.

Coronavirus verspreiden via ons eten.

Momenteel is er geen bewijs dat het virus voeding als bron gebruikt. Coronavirussen hebben een dier of mens nodig om in leven te blijven en te groeien. Dus niet in voedsel. Het is wel belangrijk om hygiënisch met voedsel om te gaan en de adviezen van het RIVM op te volgen.

Neem contact op met Diëtist Zaltbommel

Heb je te kampen gehad met (een milde vorm van) het Coronavirus? Dan is de kans groot dat er sprake is van ondervoeding. Door de ziekte en de koorts verbruik je namelijk veel energie. Terwijl er juist minder wordt gegeten, o.a. door klachten (braken, diarree, misselijkheid) en de vermoeidheid. Voor het herstel is het erg belangrijk om deze tekorten zo snel mogelijk aan te vullen! Neem daarom contact op met een Diëtist Zaltbommel.